Analizator jaj
Analizator jaj Egg Analyzer przeznaczony jest do przeprowadzania automatycznych pomiarów oraz oceny jakości jaja. Urządzenie mierzy kolor żółtka, wysokość białka oraz wagę jaja. Wyniki przedstawiane są w jednostkach HAUGH oraz skali AA. Urządzenie produkowane jest przez firmę Orka Food Technology.
Cechy:
Automatycznie mierzy jakość jaja, wysokość białka i kolor żółtka.
Automatycznie oblicza jednostki Haugh, z możliwością określenia skali AA.
Bardzo wysoka jakość danych uzyskiwana jest poprzez precyzyjny pomiar i stabilne warunki pracy, niezależne od pracy operatora.
Skrócony czas pojedynczego pomiaru do ok. 17 sekund.
Posiada oprogramowania umożliwiające pracę z zewnętrznym komputerem.
· rozbudowane przechowywanie i odzyskiwanie danych
· ulepszone przetwarzanie danych
· rozszerzona opcja drukowania
Charakterystyka urządzenia:
Elektryczny i bezdotykowy pomiar wagi jaja, wysokości białka i koloru żółtka.
Automatyczne obliczanie i określenie klasy jaja w jednostkach Haugh i skali AA.
Uzyskane wyniki są wyświetlane i drukowane.
Wysoka dokładność pomiaru.
Pomiar jest stabilny, nie zależy od pracy operatora.
Specyfikacja pomiarowa:
waga jaja 20g-150g +/- 0,1 g
wysokość białka 0-30mm +/- 0,1 mm
kolor żółtka określany na podstawie palety kolorów Roche Yolk w zakresie 1-15
zakres jednostek Haugh 0-130
skala AA: AA (72 lub więcej), A (72-60), B (59-31), C (30 lub mniej)
wyświetlacz – 20 znaków
pamięć pomiarowa- nie mniej niż 100 zapisów
wbudowana drukarka na papier termiczny
zasilanie – 90-230 V 50/60 Hz
bezpiecznik zasilania – 4 A 90-230 V prąd zmienny
wymiar – 280mm x 280mm x 330mm
waga – 6,5 kg
możliwość współpracy z komputerem przez RS-232
Bezpieczeństwo i usługi:
Wszystkie nasze produkty i systemy zostały zaprojektowane w sposób zapewniający spełnienie norm bezpieczeństwa w przemyśle.
Dokument CE .