Wstecz

Analizator jaj

Analizator jaj Egg Analyzer przeznaczony jest do przeprowadzania automatycznych pomiarów oraz oceny jakości jaja. Urządzenie mierzy kolor żółtka, wysokość białka oraz wagę jaja. Wyniki przedstawiane są w jednostkach HAUGH oraz skali AA. Urządzenie produkowane jest przez firmę Orka Food Technology.

Cechy:

 

Automatycznie mierzy jakość jaja, wysokość białka i kolor żółtka.

 

Automatycznie oblicza jednostki Haugh, z możliwością określenia skali AA.

 

Bardzo wysoka jakość danych uzyskiwana jest poprzez precyzyjny pomiar i stabilne warunki pracy, niezależne od pracy operatora.

 

 

Skrócony czas pojedynczego pomiaru do ok. 17 sekund.

 

Posiada oprogramowania umożliwiające pracę z zewnętrznym komputerem.

· rozbudowane przechowywanie i odzyskiwanie danych

· ulepszone przetwarzanie danych

· rozszerzona opcja drukowania

Charakterystyka urządzenia:

 

Elektryczny i bezdotykowy pomiar wagi jaja, wysokości białka i koloru żółtka.

 

Automatyczne obliczanie i określenie klasy jaja w jednostkach Haugh i skali AA.

 

Uzyskane wyniki są wyświetlane i drukowane.

 

Wysoka dokładność pomiaru.

 

Pomiar jest stabilny, nie zależy od pracy operatora.

 

Specyfikacja pomiarowa:

 

waga jaja 20g-150g +/- 0,1 g


wysokość białka 0-30mm +/- 0,1 mm


kolor żółtka określany na podstawie palety kolorów Roche Yolk w zakresie 1-15


zakres jednostek Haugh 0-130


skala AA: AA (72 lub więcej), A (72-60), B (59-31), C (30 lub mniej)


wyświetlacz – 20 znaków


pamięć pomiarowa- nie mniej niż 100 zapisów


wbudowana drukarka na papier termiczny


zasilanie – 90-230 V 50/60 Hz


bezpiecznik zasilania – 4 A 90-230 V prąd zmienny


wymiar – 280mm x 280mm x 330mm


waga – 6,5 kg


możliwość współpracy z komputerem przez RS-232

Bezpieczeństwo i usługi:

Wszystkie nasze produkty i systemy zostały zaprojektowane w sposób zapewniający spełnienie norm bezpieczeństwa w przemyśle.

Dokument CE .