firma    |    publikacje    |    kontakt
Aparatura kontrolno-pomiarowa
Analizatory podczerwieni
• AGRI CHECK
• INSTALAB 700 nowość
• OMEGA G
• OMEGA F
• INFRASCAN 5000
• INSTALAB 600
Wilgotnościomierze
• GAC 2500 nowość
• GAC 2100 BI
• GAC 2100 GI
• GAC 2100 Agri
• GAC 500 XT
• GAC MINI
Urządzenia do badania jakości jaj
• Czytnik siły jaja
• Miernik grubości skorupki jaja
• Analizator jaj
Urządzeni do badania ścieralności pasz, granulatów oraz peletu
• NHP 100
OMEGA F
Urządzenie do szybkiej i dokładnej analizy produktów spożywczych i ich przetworów. Analizator OMEGA F pracuje w transmisyjnej NIR-T i wyposażony jest w szybki procesor wewnętrzny PC - do wysoce precyzyjnego oznaczania procentowej zawartości składników produktów spożywczych i ich przetworów takich jak np.: tłuszcz, białko, woda, kolagen, laktoza, sole...
 
 
 
Konstrukcja OMEGA F stanowi połączenie nauki oraz najnowocześniejszych technologii optyki, mechaniki i informatyki. Analizaor wyposażony jest w oprogramowanie operacyjne pracujące w systemie Windows, które umożliwia pełną obróbkę danych.
 

Cechy urządzenia
System operacyjny: Windows, Pentium PC
I/O: Dwa porty USB 1 Ethernet, 1 Parallel 1 serial & 1 PS/2
Wyświetlacz: Ekran dotykowy, 11” kolor
Opcjonalnie: Klawiatura/ mysz, drukarka zewnętrzna, oprogramowanie diagnostyczne, modem USB
Zbieranie danych: Centralna baza zbierania danych do kalibracji, pliki kalibracyjne przenoszone sieciowo
 

Specyfikacja
Optyka 1 tor pomiarowy: Analiza podwójnej wiązki NIRT
Długość fal: 730nm – 1100nm; 0,5 nm
Rozdzielczość: < 0,5 nm
Źródło światła: Lampa halogenowa
Detektor: Silicon
Wymiary: 355mm x 430 mm x 595mm
Waga: 41 kg
 
 
 
OMEGA F


firma    |    publikacje    |    kontakt