firma    |    publikacje    |    kontakt
Aparatura kontrolno-pomiarowa
Analizatory podczerwieni
• AGRI CHECK
• INSTALAB 700 nowość
• OMEGA G
• OMEGA F
• INFRASCAN 5000
• INSTALAB 600
Wilgotnościomierze
• GAC 2500 nowość
• GAC 2100 BI
• GAC 2100 GI
• GAC 2100 Agri
• GAC 500 XT
• GAC MINI
Urządzenia do badania jakości jaj
• Czytnik siły jaja
• Miernik grubości skorupki jaja
• Analizator jaj
Urządzeni do badania ścieralności pasz, granulatów oraz peletu
• NHP 100
INFRASCAN 5000
Urządzenie do szybkiej i dokładnej analizy produktów rozdrobnionych np. pasz, produktów sypkich, płynnych i półpłynnych. Nowoczesny analizator pracuje w technice NIR i wyposażony jest w szybki procesor wewnętrzny PC. INFRASCAN służy do wysoce precyzyjnego oznaczania procentowej zawartości składników produktów spożywczych i ich przetworów takich jak np.: białko, wilgotność, tłuszcz, popiół, sedymentacja, skrobia, laktoza, alkohol, cukier, sucha masa, lepkość, temperatura. Konstrukcja INFRASCAN stanowi połączenie nauki oraz najnowocześniejszych technologii optyki, mechaniki i informatyki. Analizator wyposażony jest w oprogramowanie operacyjne pracujące w systemie Windows, które umożliwia pełną obróbkę danych.
 

Cechy urządzenia
System operacyjny: Windows, Pentium PC
I/O: USB, Ethernet, LPT, COM
Wyświetlacz: Ekran dotykowy, 10,4" kolor
Opcjonalnie: Klawiatura/ mysz, drukarka zewnętrzna, oprogramowanie diagnostyczne, modem USB
Zbieranie danych: Automatyczne, centralna baza zbierania danych do kalibracji, pliki kalibracyjne przenoszone sieciowo
 

Specyfikacja
Optyka 1 tor pomiarowy: Analiza podwójnej wiązki NIRT
Długość fal: 1400 nm – 2600 nm (opcjonalnie: 380 nm- 2700 nm)
Rozdzielczość: < 0,5 nm
Źródło światła: Lampa halogenowa
Detektor: Lead sulifide (opcjonalnie: InGaAs, Silicon)
Wymiary: 570mm x 390 mm x 395mm
Waga: 24 kg
 
 
 
INFRASCAN 5000


firma    |    publikacje    |    kontakt