Analizator jakości jaj Egg Tester Ultimate
Elektroniczny pomiar masy jaja, wysokości białka, kolor żółtka, jednostkę Haugh, klasę USDA, wytrzymałość skorupy jaja i grubość skorupy jaja za pomocą jednego urządzenia.
Wyświetla i drukuje zmierzone i obliczone wartości.
Niezwykle wysoka dokładność.
Stały, stabilny pomiar, niezależny od poszczególnych operatorów.
Skraca czas pomiaru (ok. 17 sekund na zestaw)
Własne oprogramowanie kompatybilne z zewnętrznym komputerem PC
Ujednolicone dane, możliwość transportu danych
Samodzielna kalibracja in-line (kalibracja automatyczna), bez konieczności odsyłania urządzenia do producenta!
2 sposoby komunikacji z komputerem:
Kabel USB i Wi-Fi
Duża pamięć wewnętrzna – do 32 GB z kartą SDHC
Duży 3,5” kolorowy/graficzny wyświetlacz
Wewnętrzny głośnik dla instrukcji głosowych (opcjonalnie)
Wyposażony w schowek na grubościomierz do transportu
Specyfikacja produktu:
Waga jaja: 20,0 g – 5 kg +/- 0,1 g
Wysokość białka: 2 mm – 15 mm +/- 0,2 mm
Kolor żółtka: od 1 do 16 wedługDSM Yolk color fans (obsługa 16 kolorów)
Jednostka Haugh: 0 – 130
Klasy USDA:
AA: 72 lub więcej
A : 71.9 – 60
B : 59.9 – 31
C: 30,9 lub mniej
Wytrzymałość skorupy jaja: 0,2 – 6,0 kgf (2,0 – 60,0 N) lub 0,2 – 10,0 kgf (2,0 – 100,0 N)
Grubość skorupki jajka: 0,10 – 12 mm +/- 0,2 mm
Wbudowana drukarka
Napięcie zasilania: AC90V – 240V 54W
Wymiary: 410 (szer.) × 300 (wys.) × 390 (gł.) mm
Waga: Około 10 kg